Harr - Thymallus thymallus
thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus thymallus

Harr

Thymallus thymallus

Det er store forekomster av harryngel i Glomma på seinsommeren. Jeg har alltid trodd dette var ørret pga de blågrå flekkene. Men i år (2005) tok jeg med meg noen hjem og etter en ukes tid gikk det opp for meg at ryggfinnen var litt for stor til å tilhøre ørret. Så jeg sjekket litt på nettet og fant ut at også små harr hadde blågrå flekker. Da var jeg ikke lenger i tvil om hvilken art det var. På ørretsiden skriver jeg at jeg synes "elveørreten" på østlandet er forskjellig fra bekkeørreten på vestlandet. Ikke rart det siden det var harr og ikke ørret.

Hittil har det gått greit å ha harren ilag med andre fisken. Den er litt aggressiv av og til, men ikke slik at det gjør noe.

Fiskene på bildene er 5-6 cm lange. De har klump på magen fordi de nettopp har spist flygemaur!

For

Har prøvd å få den til å ta tørrfor, men fikk det ikke til. Den liker ellers det meste av frossenfor og levendefor. Harrene mine går høyt i vannet og er ikke noe særlig flink å finne ting på bunnen.

Tilbake Hjem